zondag 4 maart 2018

Topsy tail kapsels / flips (Topsy tail hairstyles / flips)

In het artikel Haarhulpmiddelen van 12 december 2015 op mijn andere blog legde ik al iets uit over de topsy tail: een soort stokje met een rondje erop dat je kunt gebruiken om gemakkelijk een 'hair wrapped ponytail' te doen (een staart waarbij je een plukje haar rondom het elastiekje wikkelt om het te verbergen) of een 'flipped ponytail' (een staart waarbij je het uiteinde door een gedeelte boven het elastiekje heen brengt). Dit soort accenten zijn altijd leuk om een kapsel net iets meer te laten opvallen, maar ook met alleen een topsy tail kun je al een heel leuk kapsel maken!

De techniek:
'Hair wrapped ponytail' uitleg filmpje (daarna verder als Bubbelvlecht)
Variatie op de 'hair wrapped ponytail' uitleg filmpje
'Hair wrapped ponytail' en 'Flipped ponytail' - stap voor stap uitgelegd met foto's en tekst


Ideeën:

De 'flipped ponytail', gedaan door de topsy tail net achter het elastiekje te steken en vervolgens de staart door het rondje te doen en de topsy tail naar beneden te trekken. Tip: trek het elastiekje pas goed stevig aan nadat je de flip hebt gemaakt!


Een invlecht naar een 'hair wrapped ponytail', zoals uitgelegd aan het begin van mijn filmpje Bubbelvlecht.


Een knot gemaakt met een topsy tail - maak eerst een staart en verdeel het haar dan in drieën. Steek je topsy tail eerst van boven naar beneden met een pluk haar, dan van links naar rechts en dan van rechts naar links. Trek het haar niet helemaal strak door de staart, maar zorg voor lussen, zodat het op een soort klavertje drie gaat lijken.


Deze nep vissengraatvlecht maak je door een elastiekje om het haar te doen, dan een 'flip' te maken en dit vervolgens te herhalen tot het einde van het haar.


Deze ingevlochten 'flipped ponytail' begint met een klein staartje bovenop. Na elke flip voeg je haar toe en doe je een nieuw elastiekje om het haar. Het laatste gedeelte is op dezelfde manier gedaan als de nep vissengraat hierboven, maar dan met meer ruimte tussen de elastiekjes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten