maandag 12 maart 2018

5 plukken lintvlecht (5 strand ribbon braid)

Over of de 5 plukken vlecht met 2 linten makkelijker of moeilijker is dan de gewone 5 plukken vlecht valt te discussiëren. Ik vind zelf de versie met linten makkelijker, omdat je zo beter kunt zien met welke plukken je aan het vlechten bent. De 5 plukken lintvlecht vind ik ook leuker, omdat een lint zo veel verschil maakt in een kapsel. Je kunt ervoor kiezen 2 linten van dezelfde kleur te gebruiken (zo lijkt de vlecht ingewikkelder dan hij werkelijk is) of 2 verschillende kleuren, waarmee natuurlijk allerlei combinaties mogelijk zijn. Kies voor kleuren die passen bij een seizoen (rood + groen voor kerst) of kies de kleuren van jouw favoriete sportclub!

De techniek:
5 plukken lintvlecht uitleg filmpje


Ideeën:


De 5 plukken lintvlecht zoals uitgelegd in mijn filmpje, maar dan aan de zijkant van het hoofd. Lintkleuren: geel en zwart voor mijn favoriete sportteam (korfbal).


Doe de 5 plukken lintvlecht zoals uitgelegd in het filmpje, maar stop met haar toevoegen als je bij het oor bent. Vlecht dan door zonder haar toe te voegen. Maak met het haar dat je over hebt twee gewone vlechten en pancake ze flink.


Doe de 5 plukken lintvlecht ook eens als diadeemvlecht!


Begin de 5 plukken lintvlecht door alleen aan de linkerkant haar toe te voegen, als een kantvlecht. Wissel na ongeveer 8/9 keer haar links toegevoegd te hebben naar rechts en voeg daar nog 3 keer haar toe. Vlecht dan door zonder haar toe te voegen.


Voeg alleen aan de linkerkant haar toe aan de 5 plukken lintvlecht, zoals bij een kantvlecht. Splits de onderste pluk elke keer in tweeën en laat de helft van deze pluk vallen. Zo krijg je een soort watervalvlecht.


Leuk voor carnaval: 4 staartjes met 5 plukken lintvlechten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten