maandag 12 maart 2018

4 plukken lintvlecht (4 strand ribbon braid)

Kleur maakt een kapsel altijd net iets leuker. Hiervoor is een lint natuurlijk goed te gebruiken. Een van de makkelijkste vlechten met lint is de 4 plukken lintvlecht. De techniek voor deze vlecht is hetzelfde als voor de gewone 4 plukken vlecht, alleen wordt het door het gebruik van een lint makkelijker om alle verschillende plukken te zien. En natuurlijk kun je bij een 4 plukken lintvlecht ook gewoon in-/opvlechten, net als bij de gewone 4 plukken vlecht!

De techniek:
4 plukken lintvlecht uitleg filmpje
4 plukken in-/opvlecht uitleg filmpje



Ideeën:


Een staart met de 4 plukken lintvlecht, zoals uitgelegd in mijn filmpje.


Eigenlijk hetzelfde kapsel als hierboven, alleen nu met elastiekjes ertussen, zodat je een bubbelvlecht krijgt.


4 plukken lintvlechten zijn ook leuk als accent, bijvoorbeeld bij deze 'geflipte' staart.


Heb je de gewone 4 plukken lintvlecht onder de knie, dan kun je proberen haar toe te voegen, zoals bij deze 4 plukken lint kantvlecht.


Nog een 4 plukken lint kantvlecht: begin met een staart, pak aan 1 kant haar voor je vlecht en pak het haar dat je toevoegt van de andere kant van de staart. Zo krijg je een heel leuk effect!


Wil je nog een stapje verder gaan, probeer dan aan beide kanten haar toe te voegen, zoals bij een 4 plukken in-/opvlecht. Bij het kapsel op de foto is de vlecht vervolgens met schuifspeldjes vastgezet boven het in-/opgevlochten gedeelte.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten